BESTILL REISE PÅ ”GAMLE- MÅTEN”

120618_1416_BESTILLREIS1.png

Det eneste reisebyrået du fremdeles kan besøke ligger mellom Skien og Tønsberg – nemlig i Larvik by!


DE VANLIGSTE FEILENE MANGE GJØR VED BESTILLING AV REISER

1.     Mange tror det er dyrere å bruke et reisebyrå, det er det ikke! – Bruk vår kompetanse, og be om tilbud på reiser, konserter, hotell og aktiviteter!

2.     Mange burde bestilt sine reiser tidligere.

3.     Mange bruker lang tid på nett og drukner i informasjon ved bestillingen. Da kommer de til oss for å få hjelp! Vi opplever ofte at folk kommer til oss og tror de har bestilt pakker med fly og hotell, men ofte ser vi at de kun har bestilt hotellet. Slike ting gir ingen god start på reisen når man står på flyplassen.

4.     Mange som bestiller på nett må betale hele reisen der og da. Ved å bestille hos oss kan reisen helt uforpliktende stå noen dager før du må binder deg til reservasjonen.

REISER HAR BLITT MER OG MER POPULÆRT.

Vi reiser som aldri før, og det har blitt billigere og billigere for oss å reise. Med nett kan vi velge i et mangfold i reisemål og metoder, men er det trygt? Og er det noe å spare på den tiden vi bruker på nett?

Vi har reist til Sandefjord for å treffe Byråleder Bjørn Fredrik Bratsberg og Daglig leder Marianne Reistveit i G Travel Getaway. De var heldige å kunne ta over ærverdige Laurvigs Reisebyrå i fjor, da den erfarne reiselivslederen Marit Mjanger Olsen valgte å selge seg ut etter over 30 år. Getaway er en kjede som består av 16 byråer i Norge som en mottrend til nett, og de opplever at de trengs. Det er nemlig en klar myte at det er dyrere å bestille via et reisebyrå forteller Bjørn. Flere har heldigvis forstått at vi lever av provisjon, og at vi med vårt nettverk kan konkurrere med nettet.

Getaway arrangerer kundekvelder og temakvelder, som har blitt veldig godt mottatt i Larvik. Den siste tema-kvelden ble avholdt på Hungry Heart Cafe hvor destinasjonen Cuba stod på agendaen. Det er gøy når folk møter opp og viser interesse, forteller en tydelig engasjert Bjørn Fredrik. Han forteller at de har vært opptil 80 stykk på en kunde kveld med tematikken Cruise. Neste kundekveld skal være 5. mars, og Larvik By lover å informere om dette når det nærmer seg.

Det er viktig for Getaway å være tilgjengelig, så hver torsdag har de langdag og holder åpent til kl 1800. Selv om mange andre reiseselskaper har valgt å legge ned sine kontorer velger Getaway å beholde sitt kontor i Larvik. Marianne Reistveit forteller at det har fungert godt å gå mot strømmen og kan fortelle om fulle bookede turer, enkelte har til og med ventelister. Det er stas. Da har vi truffet!

Vi er nå det største reisevarehuset og vi har noe for en enhver smak. En kuriositet er at vi har etablert oss som Norges største på strikketurer. Vi har fått et godt samarbeid med blant annet Arne og Carlos som blant annet har resultert i utsolgte turer på Hurtigruten. Her har vi også køer. Ekstra stas er et det at 40 stykk av de kommer helt fra USA. Kombinasjonen reise og strikking fungerer godt og folk kommer tilbake.

Det har allerede blitt gjennomført en rekke strikketurer til Island, Færøyene, Peru, Irland, Edinburgh,Tallinn, Donau og Rhinen, og flere turer er pågang neste år. Noen er allerede fullbooket, men det er fortsatt noen ledige plasser igjen, så det er bare å ta kontakt.

På kontoret i Larvik i Nansetgata treffer jeg Tone Lomsdal Næss og Sarah Theres Nilssen som sammen har over 55 års erfaring fra reisebyrå og reiseerfaring. G Travel Getaway Larvik er eksperter på cruise, charterferie, storbyferie og temareiser. Jeg spør om de har noen gode reisetips, og hva som er i skuddet nå. Sarah og Tone forteller at det er lurt å være tidlig ute. Skal du reise nå i julen kan det allerede være for seint. Her er dagene knappe og utreisene fyller seg fort opp. Mange har allerede booket seg inn for neste jul. Er du tidlig ute får du større valgfrihet og kan sikre deg de billige setene i flyet.

Inn døren kommer Lisbeth Eiknæs for å hente sine billetter til neste reise. Hun får ikke fullrost disse to flotte kvinnene nok. De har hjulpet henne med mang en reise, og hun kommer igjen og igjen. Hun smiler når hun forteller om de reisene, reisemålene og alle de gode opplevelser hun har fått. For henne er det viktig å vite at alt er på stell, og at hun kan kose seg på turen uten at det har kostet henne noe.

Når det gjelder reisemål har Kapp Verde slått seg opp som et nytt reisemål, men de gamle reisemålene holder stand. Det være seg cruise i Middelhavet og Karibien eller solturer til Kanariøyene med avreise Torp. Det vi har sett av endringer er at Kroatia har kommet opp, Tyrkia har kommet tilbake og at folk velger eksotiske reiser som Antarktis og Svalbard.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *